Beleef de Betuwse bloesem bij Van der Valk Hotel Tiel

Rijen vol met witte en roze bloemen, de zon op uw gezicht en een subtiele zoete geur. Het is weer bloesemtijd. Met de Betuwe in onze achtertuin maakt ons hart elk jaar weer een sprongetje als de eerste bloesem aan de fruitbomen te zien zijn. Hoewel de lente meteorologisch gezien al even begonnen is, staat het begin van de bloesemtijd in de Betuwe voor het echte lentegevoel. De periode dat de bloesem weer in volle bloei staat, is misschien wel de mooiste tijd van het jaar. Kunt u wel wat lentegevoel gebruiken? Bezoek dan de Betuwe tijdens het bloesemseizoen en u bent zeker van een geslaagde lente!

Wanneer bloeit de bloesem in de Betuwe?

Wanneer u de prachtige omgeving van de Betuwe bezoekt, is het natuurlijk wel zo leuk om zoveel mogelijk van de bloesem zien. Wanneer de bloesem in de Betuwe bloeit, hangt af van het weer. De meeste bloesem in de Betuwe bloeit in april en mei, maar het weer en ook de bloesemsoorten bepalen wanneer de bloesem bloeit. Is het al vroeg in het voorjaar warm en zonnig weer? Dan komt de prachtige bloesem al eerder tevoorschijn. Is het nog geen mooi weer vroeg in het voorjaar? Dan moeten we iets langer wachten op de prachtige bloesem in de Betuwe.

Ook bloeien niet alle bloesembomen tegelijk. Meestal staan de kersenbomen als eerst in bloei, gevolgd door de peren- en appelbomen. Zo kunnen we in de Betuwe extra lang genieten van de prachtige bloesem! Wilt u er zeker van zijn dat u de bloesem niet mist? Download dan de gratis Bloesemalert-app en blijf op de hoogte van de groei van de bloesem in de Betuwe!

Fiets- en wandelroutes langs de bloesem in de Betuwe

Het doen van een (of alle) fietsroutes is de ideale manier om er op uit te trekken in de bloesemtijd! Kies een mooie route uit of ga op de bonnefooi op pad en geniet van al het moois wat de Betuwe te bieden heeft. Fiets langs tientallen boomgaarden, over kronkelende dijken en door pittoreske dorpjes. Vergeet ook zeker uw camera niet, want de omgeving van de Betuwe in bloesemtijd is zeker fotogeniek!

Wij hebben de mooiste fietsroutes door de Betuwe voor u op een rijtje gezet:

Fruitroute (45 km)

Via kronkelende weggetjes en hoge duiken doorkruist u met de fruitroute schilderachtige en gezellige plaatsen van de Betuwe. De hoge dijken zorgen voor een prachtig uitzicht op de bloesem en de kronkelende Linge. De Fruitroute van de Betuwe is een prachtige fietsroute van ruim 45 kilometer dwars door de Betuwe. De ideale manier om erachter te komen waarom de bloesem van de Betuwe zo populair is in de lentemaanden!

Betuweroute (57 km)

De Betuweroute is de ideale fietstocht voor liefhebbers van de bloesemperiode van de Betuwe. Ruim 57 kilometer voert u langs veel landelijke wegen en tientallen boomgaarden met prachtige bloesem. Stop onderweg ook zeker eens om uzelf te belonen met een van de prachtige uitzichten vanaf de dijk die de Betuwe rijk is.

De Toekanroute (70 km)

Start en eindig deze route bij hét fietshotel van de Betuwe! Ideaal om te overnachten en als vertrekpunt van deze fietstocht. Fiets langs vele fruitboomgaarden met schitterende bloesems en in de zomer met kleurig fruit. Sluit de dag af met een heerlijk diner bij Van der Valk Hotel Tiel.

Benieuwd naar nog meer leuke voorjaarsuitjes? Kijk dan hier voor de leukste voorjaarstips in en rondom Tiel.

Overnachten bij Van der Valk Hotel Tiel

De bloesem in de Betuwe heeft veel moois te bieden! Misschien wel zo veel dat één dag toeren door de Betuwe in bloesemtijd niet genoeg is. En wat is er dan lekkerder dan tot rust komen bij Van der Valk Hotel Tiel? Na een geslaagde fiets- of wandeltocht langs de vele bloesembomen die de Betuwe rijk is, is het hotel de ideale plek om met de voeten omhoog te genieten van een luxe overnachting.

Speciaal voor liefhebbers die de Betuwe op de fiets willen ontdekken hebben we het Betuwes fiets arrangementOvernachten in een luxe kamer, ’s ochtends aanschuiven bij een uitgebreid ontbijtbuffet, dineren in het restaurant en genieten van de prachtige omgeving van de Betuwe. Een heerlijk weekendje weg in de Betuwe.

De Betuwe beleef je fietsend Arrangement