Duurzaamheid bij Van der Valk Hotel Tiel

Een groene toekomst voor gastvrijheid

In het hart van de Betuwe, bekend om zijn tuinbouw en weelderige natuur, streven wij bij Van der Valk Hotel Tiel naar een groenere wereld. We koesteren de schoonheid van deze regio en willen deze langdurig behouden, niet alleen voor de Betuwe maar voor de hele wereld.

Bij Van der Valk Hotel Tiel zijn we toegewijd aan professionaliteit en topkwaliteit, maar we omarmen ook duurzaamheid als een kernwaarde. We willen het bewustzijn over duurzaamheid vergroten, zowel onder onze medewerkers als onze gasten. Ons streven is een harmonieuze balans te vinden tussen duurzaam ondernemen en het bieden van comfort en luxe.

Onze duurzame initiatieven 

Bij Van der Valk Hotel Tiel geloven we sterk in de kracht van kleine inspanningen om een groot verschil te maken. Een voorbeeld is het bewust kiezen van de producten van onze gerechten. We kiezen er altijd voor om verantwoorde en duurzame ingrediënten te gebruiken, zodat onze gasten kunnen genieten van smaakvolle maaltijden met een goed gevoel.

We staan altijd open voor nieuwe ideeën en verbeteringen, omdat we ervan overtuigd zijn dat we samen een betere wereld kunnen creëren. Daarom moedigen we u aan om uw suggesties met ons te delen via info@tiel.valk.com.

Zie hieronder nog meer van onze duurzame initiatieven: 

 

Duurzaam bij Van der Valk Tiel

Zonnepanelen

Bij Van der Valk Hotel Tiel hebben we enkele jaren geleden een van onze meest belangrijke en eerste stappen richting duurzaamheid gezet: we hebben zonnepanelen op ons dak geïnstalleerd. Deze zonnepanelen halen nu al onze energie uit zonlicht.

Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor onze kosten. Ze zetten zonne-energie om in elektriciteit, wat ons helpt groener te worden en onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Duurzaam bij Van der Valk Tiel

Warmte-krachtkoppeling en opslag

Bij Van der Valk Hotel Tiel zijn we trots op onze inzet voor duurzaamheid. Een van onze belangrijkste stappen in die richting is het gebruik van geavanceerde warmtepompen en warmteterugwinningssystemen. Deze geavanceerde systemen verminderen aanzienlijk de ecologische voetafdruk van het hotel, terwijl onze gasten genieten van comfortabele kamers. Het is een cruciaal aspect van onze duurzaamheidsinspanningen bij Van der Valk Hotel Tiel.

Duurzaam bij Van der Valk Tiel

Voedselresten omzetten

Bij Van der Valk Hotel Tiel zetten we voedselresten om met behulp van een innovatieve biotransformer, een geavanceerd systeem dat voedselafval omzet in bruikbare bronnen. Deze duurzame benadering helpt ons niet alleen om afval te verminderen, maar draagt ook bij aan een schonere en groenere omgeving.

We zijn toegewijd aan het nemen van verantwoordelijkheid voor ons milieu en het implementeren van innovatieve oplossingen zoals de biotransformer om ons doel te bereiken.

Duurzaam bij Van der Valk Tiel

Kamerschoonmaak overslaan

Bij Van der Valk Hotel Tiel geven we onze gasten de optie om tijdens hun verblijf de tussentijdse kamer schoonmaak over te slaan. Hiermee dragen we bij aan water- en energiebesparing, en geven we onze gasten de kans om een milieubewuste keuze te maken. Als beloning voor deze groene keuze ontvangen gasten een voucher om te gebruiken in ons restaurant. Bij Van der Valk Tiel moedigen we elk duurzaam gedrag aan.

Duurzaam bij Van der Valk Tiel

Elektrische laadpalen

Bij Van der Valk Hotel Tiel vinden we duurzaamheid belangrijk, en dat geldt ook voor ons streven naar milieuvriendelijk transport. Ons hotel biedt faciliteiten voor elektrische voertuigen, waaronder oplaadpunten voor elektrische auto's. Hiermee willen we onze gasten en medewerkers aanmoedigen om te kiezen voor duurzamer vervoer.

Duurzaam bij Van der Valk Tiel

Gouden Green Key certificering

Met trots kunnen we melden dat Van der Valk Hotel Tiel het Gouden Green Key certificaat heeft ontvangen, het hoogste duurzaamheidskenmerk voor de toeristische en recreatieve sector in Nederland. Dit certificaat onderstreept ons sterke engagement voor duurzaamheid en laat zien dat we een stap verder gaan dan de gangbare wettelijke voorschriften als het gaat om zorg voor de natuur en het milieu.

Onze duurzame initiatieven hebben geleid tot deze erkenning, en we blijven ons inzetten voor een groenere toekomst. 

duurzaam overnachten bij van der valk tiel

Bij Van der Valk Hotel Tiel hebben we een toewijding om duurzaamheid te verankeren in elk aspect van ons bedrijf. Terwijl u geniet van een comfortabel verblijf in onze moderne faciliteiten, draagt u bij aan een groenere en duurzamere toekomst voor Tiel. Samen werken we aan een groenere toekomst in Tiel, en we hopen dat u deel wilt uitmaken van deze waardevolle inspanning.

Reserveer hier