Natuur
Natuur in de Betuwe

Ontdek de natuur in de Betuwe

Op kleurrijk avontuur

Pluktuin IJzendoorn

Laat u betoveren door de magie van de Pluktuin IJzendoorn. Ontdek de vreugde van het plukken van uw eigen bloemen, proef verse vruchten en geniet van een ontspannen middag. Ervaar de schoonheid van de natuur en maak herinneringen die een leven lang meegaan.

Let op: de pluktuin is van 1 november tot 1 maart gesloten, maar de vaste plantenverkoop gaat door tot 1 december.

Ontdek de mooiste tuinen

Bloemenpark Appeltern

In Bloemenpark Appeltern ontdek je prachtige tuinen en een schat aan informatie over tuinieren, aanleg en trends. Maar het park biedt meer dan dat: het is een ideale bestemming voor een ontspannen dagje uit. Laat jezelf meeslepen door de tijdloze rust van Appeltern, weg van de telefoon en de haast, en geniet samen van de pure schoonheid van de natuur, die zich met de seizoenen steeds opnieuw onthult.

Voor de dierenvriend

Wandelen met Alpaca's

Ontdek een unieke ervaring met een alpacawandelingen in het prachtige waterrijke natuurgebied "de Gouden Ham" aan de Maas in het Land van Maas en Waal. Tijdens de wandeling leert u meer over alpaca's en kunt u genieten van hun lieve, nieuwsgierige karakter. Voel hun superzachte wol en maak onvergetelijke foto's. Zowel groeps- als privéwandelingen beschikbaar, waarbij het tempo wordt aangepast aan de alpaca's voor hun welzijn.

Het frisse van de Betuwe

Fruitboomgaarden

Ontdek de betoverende fruitboomgaarden van de Betuwe. Als dé fruittuin van Nederland produceert Rivierenland een derde van al het fruit in het land. In het voorjaar bloeien de boomgaarden prachtig door het hele gebied, wat een spectaculair gezicht is. Kom en geniet van de kleurrijke bloesems die de Betuwe transformeren tot een sprookjesachtig landschap.

Ontdek de rivieren

Rivieren in de omgeving

Ontdek de betoverende rivieren tijdens uw verblijf in Hotel Tiel. Gelegen aan de oevers van de Waal biedt onze locatie een prachtig uitzicht op het kabbelende water en de pittoreske omgeving. Maak een ontspannen wandeling langs de rivieroevers, geniet van een verfrissende boottocht of ontdek de schilderachtige fietsroutes die langs de rivieren slingeren. Ervaar de rust en schoonheid van de rivieren tijdens uw verblijf bij ons.

Nog meer natuur

Ontdek West-Betuwe

Als natuurliefhebber kunt u genieten van een prachtig stuk natuur aan de oevers van de Waal, net buiten Tiel. In 1993 hebben enkele bewoners dit gebied teruggegeven aan de natuur, na de verhoging van de dijken vanwege het hoge water in 1995. Het resultaat? Het schitterende natuurgebied Wetlands Passewaaij, oftewel Betuwe Passewaaij, dat zich uitstrekt over zo'n 40 hectare. Een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de omgeving.