Een magisch voorjaar begint bij Van der Valk in Tiel. De witte- en zachtroze bloemetjes aan de appel- en kersenbomen komen langzaam op, de kleurrijke vlinders vliegen door de lucht en Flipje komt weer tevoorschijn. De omgeving van Tiel, vol fleurige fruitbomen, nodigt uit voor een lekkere wandeling of een mooie fietstocht door de omgeving. Een eindeloos zicht over de honderden fruitbomen met de wind in uw haren en lichte zonnestralen in uw gezicht. Heerlijk.

De leukste voorjaarsuitjes in Tiel

Maar de omgeving van Tiel heeft nog veel meer te bieden!  Wil je in het voorjaar er weer lekker op uit en genieten van de leukste ervaringen in de buurt van Tiel? Daarom zetten wij een aantal tips voor leuke voorjaarsuitjes in Tiel voor u op een rijtje.

1.     Geocaching

De lente is bij uitstek geschikt om te genieten van het lekkere weer en de natuur. En wat is er leuker dan een actieve buitenactiviteit met kans op een prijs? Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht op basis van GPS coördinaten. Via de coördinaten en een GPS (of telefoon) begint de zoektocht. Wat jullie zoeken, blijft tot het einde een verrassing en dat is juist het leukste! Over de hele wereld liggen schatten verstopt, zo ook in Tiel. Een leuke tip voor een voorjaarsuitje!

Tip: combineer het huren van een fiets makkelijk met de geocaching tocht voor een compleet uitje in de voorjaarsvakantie.

2.     Pluktuin IJzendoorn

Metershoge haag, een tuin vol prachtige bloemen en kleurrijke vlinders vormen het plaatje van de Pluktuin in IJzendoorn. In de lente zorgen de ronde banen vol heesters, vaste planten, grassen en fruitbomen voor een kleurrijk geheel. Geniet van de prachtige bloemen, neem plaats bij het theehuis voor een kop koffie met iets lekkers en ga naar huis met een prachtig zelf geplukt boeket. Pluktuin IJzendoorn is een leuk voorjaarsuitje voor alle leeftijden. Ook voor de kinderen is er genoeg. De zandbak, speelkeuken en pluktuin staan garant voor urenlang speelplezier.

3.     SUPPEN over de Linge

Ontdek de prachtige omgeving van de Betuwe vanaf het water met een SUP board. Je bent niet alleen sportief bezig maar al peddelend door de mooie bossen en grachten ervaar je een geheel andere kijk op de Betuwe. Wat is er lekkerder dan genieten van de omgeving met de wind in je haren? En de mogelijkheid om op ieder moment even af te stappen en te genieten van een hapje en een drankje? Een geschikt uitje voor in de voorjaarsvakantie!

4.     Bloesemtocht door de Betuwe

Hoewel de lente metrologisch al eerder begint, kondigt de prachtige bloesem pas echt het begin van het voorjaar aan. En waar kun je beter van dit prachtige fenomeen genieten dan in de Betuwe? Duizenden bloeiende kersen-, peren- en appelbomen toveren vanaf april om in een waar bloemenwalhalla. Een fiets- of wandeltocht is de ideale manier om de prachtige bloesem van de Betuwe te bewonderen. Ontdek het mooie buitengebied van Erichem, wandel langs de groene weilanden, kronkelende sloten of de wijngaarden. Of kies voor een complete bloesemfietstocht door de hele Betuwe. Onderweg wordt u getrakteerd op prachtige vergezichten en boomgaarden vol witte en roze bloesembomen. Een echt voorjaarsgevoel!

Tip: wil je er zeker van zijn dat je niks van de prachtige bloesem mist? Download dan de Bloesemalert app en blijf op de hoogte over de ontwikkeling en groei van de bloesem en het fruit.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor leuke voorjaarsuitjes in Tiel? Bekijk dan: https://www.hoteltiel.nl/activiteiten voor nog meer leuke uitstapjes voor de voorjaarsvakantie.

Kom tot bloei bij Van der Valk Tiel

Genieten van de prachtige natuur van de Betuwe en daarna helemaal tot rust komen? Dat kan tijdens het voorjaar bij Van der Valk in Tiel. Het hotel is de ideale uitvalsbasis voor een geslaagd voorjaar in de natuur. Na een heerlijke wandeling, mooie fietstocht of … is uw kamer in het hotel de ideale plek om weer even op te laden zodat u de volgende dag de natuur weer kunt ontdekken. Met het Vrolijk Voorjaar Arrangement van Van der Valk Hotel Tiel kunt u voordelig een paar dagen van het prachtige Betuwse landschap genieten. Het ideale voorjaarsuitje!

Vrolijk Voorjaar Arrangement