vier de kerstvakantie bij van der valk Tiel

ontdek de winter in de betuwe

De Betuwe wordt vaak bedekt met een dunne laag sneeuw, wat zorgt voor betoverende, winterse landschappen. De fruitbomen en velden krijgen een sprookjesachtige uitstraling. De Betuwse dorpen en steden zijn tijdens de wintermaanden prachtig versierd met kerstverlichting en decoraties. Het is heerlijk om door deze sfeervolle omgevingen te wandelen. Bij de receptie van het Hotel kunt u vragen om verschillende wandelroutes en fietsroutes. 

Winterwandelingen

De Betuwe heeft prachtige natuurlijke landschappen. Tijdens de wintermaanden kun je genieten van schilderachtige wandelingen in de boomgaarden en langs de rivieren.

Kasteelbezoeken

Slot Loevestein onthult in de wintermaanden een betoverende kant van zijn geschiedenis. Onder hopelijk een deken van sneeuw wordt het kasteel een sprookjesachtig tafereel. Binnen kunt u de warmte opzoeken, genieten van historische verhalen en winterse lekkernijen. De kasteeltuinen en muren zijn perfect voor sfeervolle wandelingen.Een ander prachtig landgoed is het landgoed van Soelen. Het landgoed bestaat o.a. uit een kasteel, een grote Engelse tuin en boomgaarden. Een prachtige omgeving om doorheen te wandelen. Iets verder weg ligt Kasteel Ammersoyen, dit kasteel is de hele kerstvakantie open voor publiek. Het is op verschillende manieren te bezoeken en beleven, u kunt er heerlijk wandelen, maar ook mee doen aan verschillende activiteiten. 

Kerstmarkten

In veel steden en dorpen in de Betuwe worden traditionele kerstmarkten gehouden met kraampjes vol kerstcadeaus, ambachtelijke producten en lekkernijen.

Dickens Festijn 

10 december in Druten 

Light Nights in Ouwehands Dierenpark 

Vanaf 13 oktober zijn de Lights Nights weer bij Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Dit jaar zal in teken staan van een reis van miljoenen jaren geleden met meterhoge dino's. Dit lichtspektakel is voor jong en oud.