Activiteitenagenda

Bekijk activiteiten in de buurt van het hotel Lees meer

Volgende
Buren, Oranjestad van de Betuwe

Locatie

Buren, Oranjestad van de Betuwe

In het pittoreske Buren vindt u alle informatie over ‘de parel van de Betuwe". In Buren kunt u zowel leuk wandelen als fietsen, maar het is ook een stad met historie. Daarnaast komt u alles te weten over de speciale band tussen de koninklijke familie en Oranjestad Buren.

Gaat u een dagje naar Buren? Wij hebben voor de volgende tips:

Het Marechausseemuseum
Beleef de wereld van de oudste politieorganisatie van Nederland. In het Marechausseemuseum ontdekt u het verleden, heden en toekomst van de Marechaussee. Vanaf de oprichting in 1814 tot de moderne en professionele Marechaussee van nu.

Kijk voor meer informatie op www.marechausseemuseum.nl

Museum Buren & Oranje
Museum Buren & Oranje bestaat sinds 1988. Het is gevestigd in het eeuwenoude en monumentale raadhuis aan de Markt te Buren. Waarom dit museum? Hoewel je in Buren een Koninklijk Weeshuis, een korenmolen ´De Prins van Oranje´ en hotel/restaurant ´De Prins´ aantreft, was in het Oranjestadje nauwelijks iets van zijn rijke geschiedenis te achterhalen. Het Oranjemuseum voorziet in deze behoefte, want Buren heeft ‘oude papieren’ met ons vorstenhuis. In het Betuwse vestingstadje trouwde in 1551 prins Willem van Oranje met zijn eerste bruid, de rijke Anna van Buren-Egmond. Beiden waren pas achttien jaar. Dit eerste in Nederland gesloten Oranjehuwelijk, maakte gravin Anna een prinses en de prins werd de rijkste edelman van onze Lage Landen. Anna van Buren is niet alleen de eerste, maar ook de enige Nederlandse bruid van ons regerende Oranjehuis.

Kijk voor meer informatie op www.museumburenenoranje.nl