Het belangrijkste nieuws

In deze onzekere tijd is er veel onduidelijkheid over wat wel- en niet open is en wat er wel- en niet doorgaat. Wij kunnen ons voorstellen dat er veel vragen zijn. Natuurlijk is het aan ons de taak om jullie zo goed mogelijk te informeren over alle ontwikkelingen rondom het Coronavirus en onze horecafaciliteiten. Daarom hebben we hieronder de meestgestelde vragen en het antwoord voor u op een rijtje gezet:

1 april – 2020

Het kabinet heeft gisteren aangegeven dat de maatregelen t/m 28 april verlengd worden. Dit houdt in dat alle horecagelegenheden nog gesloten blijven t/m 28 april. 

27 maart – 2020

Over de extra maatregelen die maandagavond zijn aangekondigd, is wat verwarring ontstaan. Zo zouden alle evenementen afgelast worden tot 1 juni. Het kabinet geeft nu aan dat deze regel alleen geldt voor evenementen waarvoor een vergunning of meldplicht nodig is. Bruiloften kunnen dus wel gewoon doorgaan.

Wat betekent het coronavirus voor de paasevenementen?

Onze Paasevenementen zullen niet doorgaan, maar u kunt wel gebruikmaken van onze bezorgservice. Wij bieden dan de mogelijkheid om een paasbrunch en/of -diner te laten bezorgen.

26 maart – 2020

Is het restaurant gesloten en tot wanneer?

Ja, ons restaurant is op dit moment helaas gesloten tot en met 6 april 2020. Het laten bezorgen en afhalen van eten is wel mogelijk. Het restaurant is alleen geopend voor hotelgasten. Hierbij houden wij rekening met de regel van 1,5 meter afstand. Daarnaast houden we extra rekening met betrekking tot de hygiëne maatregelen.

Kan ik eten laten bezorgen en/of afhalen?

Sinds vrijdag 20 maart is het bij ons mogelijk om eten te laten bezorgen of zelf af te halen. Dit kan via tiel.valkthuis.nl.

Is het hotel wel gewoon open?

Ons hotel is op dit moment alleen geopend voor hotelgasten. Zij kunnen bij ons terecht voor ontbijt en diner.

25 maart – 2020

Ik heb een verblijf geboekt met een vertrekdatum tot en met 31 mei 2020; gaat dit door?

Ja, ons hotel is open en u kunt gewoon bij ons verblijven. Wel zijn onze faciliteiten zoals de restaurants, barren, zwembad en fitness gesloten. Wij verzorgen ontbijt, lunch en diner in de vorm van roomservice op de kamer.

Ik heb een evenement bij jullie geboekt, die voor 31 mei 2020 plaatsvindt. Kan ik dit kosteloos annuleren?

Dit kan, wij kunnen uw event kosteloos verplaatsen. Graag vernemen wij van u binnen 90 dagen een nieuwe datum voor uw event. U kunt u event tot maximaal 1 jaar kosteloos verzetten. Het enige wat wij van u vragen is een gedeeltelijke vooruitbetaling als garantie.

24 maart – 2020

Voor bruiloften geldt de aanvullende maatregel. Deze kunnen doorgaan, echter wel tot maximaal 30 gasten en mits deze gasten allemaal op minimaal 1,5 meter van elkaar kunnen zitten, er moet dus genoeg ruimte zijn.

23 – maart 2020

Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni 2020 (in plaats van 6 april), ook met minder dan 100 mensen. Voor begrafenissen en kerkelijke bruiloften geldt een uitzondering. Het verbod geldt nu ook voor bijeenkomsten in hotels of zaalverhuurbedrijven.

Alle eet- en drinkgelegenheden zijn tenminste tot en met maandag 6 april gesloten. Bezorgen en afhalen blijft mogelijk. Ook bij coffeeshops kan afgehaald worden.