Inspiratie

Wat te doen in Tiel en omgeving?

Nog geen plannen voor deze zomer? Kies voor een vakantie in eigen land! Ons eigen land is heel veelzijdig en u bent voor de verandering eens een keer niet lang onderweg. Hieronder leest u de leukste activiteiten om te doen in de Betuwe.

Flipje en Streekmuseum Tiel

Wie naar de Betuwe gaat, kan het bekende Flipje en Streekmuseum in Tiel eigenlijk niet overslaan. Dit museum is leuk voor zowel kinderen als volwassenen die het leuk vinden om het bekende figuur Flipje weer te zien. Kinderen kunnen in het museum wedstrijdjes houden in fruitballen sorteren of jampan roeren of archeoloog zijn in de archeologische werkplaats voor kinderen. Daarnaast is er voor de volwassenen informatie te vinden over het rijke verleden van Tiel.

Entree:
Kinderen 0-4 jaar: gratis
Kinderen 4-16 jaar: € 2,-
Volwassenen: € 5,-

De Tuinen van Appeltern

Als u nog nooit in de Tuinen van Appeltern bent geweest is dit zeker een aanrader.
U vindt hier maar liefst 200 verschillende voorbeeldtuinen waar u volop inspiratie op kunt doen.
Het leukste aan de Tuinen van Appeltern is dat u elke tuin echt kunt beleven. Veel van de tuinen zijn volledig ingericht met meubels en decoratie alsof het uw eigen tuin is. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Er is zelfs een ontdekkingsland waar de jongste bezoekers kunnen klimmen, graven en over boomstammen kunnen lopen.

Entree in het zomerseizoen:
Volwassenen: € 14,-
Kinderen (t/m 12 jaar) € GRATIS

Pluktuin IJzendoorn

In het kleine dorp IJzendoorn, 10 minuten rijden vanaf Tiel, vindt u een pluktuin.
De pluktuin staat vol diverse heesters, vaste planten, grassen, fruit, groentes zomerbloeiers om zelf te plukken. Stel uw eigen boeket samen en geniet van de rust om u heen.

Ouwehands Dierenpark Rhenen

Breng een bezoek aan de reuzepanda’s in Ouwehands Dierenpark Rhenen. De dierentuin bevindt zich op slechts 15 minuten rijden van Van der Valk Hotel Tiel.

Entree:
0 t/m 2 jaar: GRATIS
3 t/m 9 jaar: € 24,- p.p. aan de kassa en € 23,- p.p. online.
Vanaf 10 jaar: € 26,- p.p. aan de kassa en € 25,- p.p. online

Alpaca farm River Forelands

Altijd al eens met een alpaca willen wandelen? Bij River Forelands in Wamel kan het!
De farm biedt alpaca wandelingen aan van 1,5 tot 2 uur. En een foto met de alpaca’s mag zeker niet ontbreken. De Alpaca farm is enkel op afspraak te bezoeken. Kijk hier voor de actuele tarieven.

Beldert Beach

Het ultieme vakantiegevoel beleven in Nederland? Ga dan een dagje naar Beldert Beach in Zoelen. Hier vindt u het allermooiste strand in de Betuwe inclusief douches, toiletten en waterglijbanen.

Entree:
Dagkaart € 5,-

Forellenvijver de Kamphoeve

Wat dacht u van een dagje vissen? Midden in de vrije natuur van Ommeren, vindt u de prachtige Forellenvijver de Kamphoeve waar u de lekkerste forellen kunt vangen. Kijk op de website voor de tarieven.

Binnenspeeltuin Wamelland

Is het een dag wat minder mooi weer? Geen paniek! Samen met de kinderen kunt u naar Binnenspeeltuin Wamelland. Kinderen kunnen hier al hun energie kwijt door te klimmen, te glijden en te springen.

Entree:
Kinderen 1 t/m 14 jaar: € 7,-
Volwassenen: € 2,-

Vrije Markt Tiel

Iedere zondag van 09:00 tot 16:30 uur is er een vrije markt in de oude veilinghallen in Tiel. Lekker een dagje struinen in de overdekte hallen met voor ieder wat wils.

Entree:
Vanaf 12 jaar: € 2,50

Fitnessclub Tiel

Natuurlijk mogen onze eigen faciliteiten in het hotel ook niet ontbreken. Als hotelgast kunt u gratis gebruik maken van onze fitnessfaciliteit. Trek uw sportkleding aan en ga los in de sportschool.
Bent u meer liefhebber van zwemmen? Neem dan een duik in ons heerlijk verwarmde zwembad of geniet in de sauna.